News & Articles Ναυτεμπορική: Η Στρατηγική της Ελλάδας στο Dubai

H Ελλάδα στην Expo 2020 Dubai, προωθώντας τομείς – κλειδιά με στόχο την ανάδειξη των ελληνικών καινοτομιών και υπηρεσιών».

Με πρόταγμα την εξωστρέφεια και τη δημιουργία ευκαιριών για τις ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, η Ελλάδα συμμετέχει στην Expo 2020 Dubai.

Οι πυλώνες οι οποίοι αναδεικνύονται στην ελληνική συμμετοχή  αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και ταυτόχρονα προνομιακά πεδία για την ανάπτυξη οικονομικών συνεργασιών και την προώθηση εξαγωγών: τεχνολογία / καινοτομία, ενέργεια, ναυτιλία, τουρισμός /πολιτισμός, ανθρώπινο κεφάλαιο, βιομηχανία, αγροδιατροφή, επιστήμες Υγείας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων προβάλλονται οι νέες δυνατότητες που ανοίγονται στον ενεργειακό τομέα χάρη στη γεωστρατηγική θέση της χώρας, η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με την ανάπτυξη θεματικών μορφών και την παροχή υψηλών και εξειδικευμένων υπηρεσιών, η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς που είναι και άξονας για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την πραγματοποίηση έργων για τη βελτίωση της ποιότητας του δομημένου περιβάλλοντος.

Την ευθύνη για την ελληνική συμμετοχή έχει η Entreprise Greece, ο επίσημος εθνικός φορέας για την προώθηση εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, που στηρίζει τη δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων σε αγορές – στόχους και συντελεί στη δημιουργία ευκαιριών για την προσέλκυση επενδύσεων.

Αναφερόμενη στους στόχους της ελληνικής συμμετοχής, η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Μέλος ΔΣ του Enterprise Greece, κυρία Μπέττυ Αλεξανδροπούλου δήλωσε στη Ναυτεμπορική: «Η Enterprise Greece στηρίζει και ενδυναμώνει τις προοπτικές των εμπορικών σχέσεων και σχεδιάζει προγράμματα και πρωτοβουλίες με στόχο την ενδυνάμωση των συνεργειών, την προώθηση των εξαγωγών, την προσέλκυση επενδυτών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει στην Expo 2020 Dubai, προωθώντας τομείς – κλειδιά με στόχο την ανάδειξη των ελληνικών καινοτομιών και υπηρεσιών».

Οι πρωτοβουλίες εντάσσονται στη συνολική δραστηριοποίηση για την ελληνική οικονομία της νέας εποχής που είναι και ο στόχος του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας.

Η Enterprise Greece υλοποιεί αδιάλειπτα δράσεις που ενεργοποιούν τους μηχανισμούς ενδυνάμωσης των  ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και τις αναμορφώνουν. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και διοργανώνει προγράμματα όπως το “Thriving Global Silicon Valley Program. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που απευθύνεται σε υφιστάμενες και νέες τεχνολογικές ελληνικές επιχειρήσεις με έναρξη την 28η Φεβρουαρίου 2022. Κάθε εταιρεία θα αντιστοιχηθεί με έναν ειδικό στον τομέα του κλάδου της από τη Silicon Valley για να λάβει προσωποποιημένη καθοδήγηση 25 ωρών.

Η επιχειρηματική επιτάχυνση των καινοτόμων τεχνολογικών επιχειρήσεων αναδείχθηκε ιδιαίτερα στην εκδήλωση που έγινε την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στον εκθεσιακό χώρο της Expo, με οικοδεσπότη τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστο Δήμα με «Elevating Science, Technology & Innovation» όπου απηύθυνε χαιρετισμό και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής.

Ο σχεδιασμός του περιπτέρου

Το κεντρικό σύνθημα της ελληνικής συμμετοχής συνοψίζεται στο σύνθημα: Greece Tomorrow, Today και εκφράζει το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας μετά την πολυετή δημοσιονομική κρίση και το νέο παραγωγικό μοντέλο.

Το μήνυμα αποτυπώνεται και στο σχεδιασμό του περιπτέρου, καθώς με το εύρημα του ψηφιακού μίτου της Αριάδνης ενώνονται η κληρονομιά και οι πολιτιστικές παρακαταθήκες με το σήμερα και το αύριο της καινοτόμου Ελλάδας.

Ο ψηφιακός μίτος αποτελεί κλειδί για την περιήγηση του περιπτέρου, καθώς οδηγεί τον επισκέπτη από τον ένα πυλώνα στον άλλο. Οι πυλώνες είναι συνδεδεμένοι  και έχουν αλληλεπίδραση δείχνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε μια διαρκή πορεία εξέλιξης και προόδου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Newsletter

Subscribe to get the latest news