News & Articles Expo 2020 Dubai: 840.000 επισκέπτες είδαν το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας

greeceexpodubai

Με το νέο της πρόσωπο, αυτό της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, «συστήθηκε» στην παγκόσμια έκθεση Expo 2020 Dubai, η Ελλάδα.

Το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, το νέο αναπτυξιακό μοντέλο αλλά και οι φυσικές ομορφιές, «παρουσιάστηκαν» σε περισσότερους από 840.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η ελληνική συμμετοχή κατέκτησε τους στόχους που είχε θέσει, οι οποίοι ήταν: η ανάδειξη της εξωστρέφειας και της δυναμικής της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η προβολή της καινοτομίας και του σύγχρονου προσώπου της χώρας.

Η Ελλάδα συμμετείχε στην Expo 2020 με την ευθύνη της Enterprise Greece,  που είχε τη συνολική ευθύνη για τη διοργάνωση, τον συντονισμό και τη λειτουργία του Ελληνικού Περιπτέρου.

Στην Expo, η οποία άνοιξε τις πύλες της τον Οκτώβριο του 2021 και ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2022, με περισσότερους από 24 εκατομμύρια επισκέπτες, παρουσιάστηκαν οκτώ πυλώνες που αντανακλούν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας: τεχνολογία / καινοτομία,  ενέργεια, ναυτιλία,  τουρισμός και πολιτισμός,  ανθρώπινο κεφάλαιο, βιομηχανία, αγροδιατροφή και επιστήμες Υγείας και διοργανώθηκαν σημαντικές εκδηλώσεις από Υπουργεία, Περιφέρειες και φορείς.

«Η Ελλάδα του Αύριο, Σήμερα»

Το σύνθημα της ελληνικής συμμετοχής ήταν «Η Ελλάδα του Αύριο, Σήμερα» και αυτό αποτυπώθηκε σε όλο το φάσμα της ελληνικής παρουσίας στη διάρκεια της εξάμηνης έκθεσης. Στην expo «πρωταγωνίστησαν» η προώθηση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών,  η προσέλκυση επενδύσεων και η ενίσχυση του ρόλου της  χώρας στην ευρύτερη περιοχή με ισχυρές συμμαχίες και συνεργασίεΣτο πλαίσιο της Expo 2020 Dubai διοργανώθηκαν σημαντικές εκδηλώσεις και δράσεις που ανέδειξαν τους στόχους και τη στρατηγική της Ελλάδας καθώς και της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας. Μεταξύ άλλων, σημαντικό ενδιαφέρον είχαν δύο επιχειρηματικές αποστολές, μια αποτελούμενη από 19 εταιρείες την οποία συνόδευσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και μια δεύτερη  αποτελούμενη από μέλη 15 startups του Elevate Greece, 7 ερευνητικά κέντρα καθώς και αντιπροσώπους από το Innovation & Technology Park Thess INTEC, την οποία συνόδευσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.  Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών, με οικοδεσπότη τον Υφυπουργό για θέματα Απόδημου ελληνισμού, κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, πραγματοποίησε εκδήλωση σχετικά με τη μοναδική ελληνική κουλτούρα, τη διαχρονικότητα του ελληνικού πολιτισμού και την πολιτισμική ταυτότητα μέσα από το φως της Δήλου. Ακόμη, 5 Περιφέρειες, αυτές της  Αττικής, της Κεντρικής Μακεδονίας, των Ιονίων Νήσων, της Δυτικής Ελλάδας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προέβαλαν σε γενικό και ειδικό κοινό όλα τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα από άποψη υποδομών αλλά και φυσικής ομορφιάς. Επίσης, πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση με επίκεντρο το θέμα της γυναικείας ενδυνάμωσης, τη διεκδίκηση ίσων επαγγελματικών ευκαιριών από τις γυναίκες και την τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, μέσω του εστιατορίου Efzin που λειτούργησε εντός του ελληνικού περιπτέρου, με σεφ τον ταλαντούχο Αλέξανδρο Σπέρχο, αναδείχθηκε  ιδιαίτερα η ελληνική μεσογειακή διατροφή, ως σημαντικό ανταγωνιστικό προτέρημα  του κλάδου της αγροδιατροφής στην Ελλάδα, ενός πυλώνα που ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες και συμβάλλει στην προώθηση του ελληνικού brand στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ο σημαντικός ρόλος όλων των χορηγών και υποστηρικτών  της ελληνικής συμμετοχής στην EXPO 2020 Dubai, της  ελληνικής Πρεσβείας των ΗΑΕ με έδρα το Αμπου Ντάμπι και του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων στο Ντουμπάι  και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Newsletter

Subscribe to get the latest news