News & Articles 𝐃𝐈𝐒𝐂𝐎𝐕𝐄𝐑 𝐀𝐓𝐓𝐈𝐂𝐀: Ένας τόπος με επενδυτικές ευκαιρίες και υπεραξίες

Εκδήλωση από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της Expo 2020 Dubai

Επενδυτικές ευκαιρίες σε φορείς και επιχειρήσεις δημιουργεί η Enterprise Greece, προβάλλοντας κλάδους αιχμής και ενισχύοντας πολύπλευρα τις εμπορικές σχέσεις και την εξαγωγική δραστηριότητα.

Η δραστηριοποίηση της Enterprise Greece αναδείχθηκε ιδιαίτερα, μέσα από την ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση Expo 2020 Dubai, όπου παρουσιάστηκαν τομείς – συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και ταυτόχρονα προνομιακά πεδία για επενδύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από μια μεγάλη εκδήλωση, «σύστησε» σε πολυάριθμο κοινό στην Expo, τις μεγάλες ευκαιρίες της Αττικής γης, όπως είναι ο αγροδιατροφικός τομέας, οι σύγχρονες τουριστικές υποδομές που προσφέρουν ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη, τα πολιτιστικά μνημεία, η γαστρονομική κουλτούρα, τα μεγάλα έργα με σχεδιασμό στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική που ακολουθεί η Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα, τόσο σε επίπεδο παραγωγής και μεταποίησης, όσο και διάθεσης στην εγχώρια και διεθνή αγορά προκειμένου να επιτευχθεί η παραγωγή γνήσιων, πιστοποιημένων προϊόντων, καλλιεργημένων με πρότυπες σύγχρονες μεθόδους «που θα κλείνουν μέσα τους τη γεύση της ιστορίας και της παράδοσης της Αττικής, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή και της αγοράς», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο  γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, πρόεδρος της Enterprise Greece και γενικός επίτροπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Έκθεση Expo 2020 Dubai , κ. Ιωάννης Σμυρλής, ανέφερε ότι το Ελληνικό Περίπτερο σηματοδοτεί με τους 600.000 και πλέον επισκέπτες του την έναρξη μιας νέας εποχής για την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τα προβλήματα με αποτελεσματικότητα και ανακαλύπτει δημιουργικές διεξόδους από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο πλανήτης. Ο κ. Σμυρλής τόνισε ότι η Περιφερειακή Ανάπτυξη αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση και σε αυτή την κατεύθυνση οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής την καθιστούν πρωτοπόρο: «Είμαι χαρούμενος, γιατί μαζί με τον Περιφερειάρχη συνεργαζόμαστε στενά για να αναδείξουμε τον πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο της Αττικής, την υψηλή γαστρονομία της, τις υπερσύγχρονες υποδομές της ώστε να γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διεθνώς για κάθε εποχή του χρόνου».

«Ο πολιτισμός ως συνδυασμός της πολιτιστικής κληρονομιάς, της σύγχρονης δημιουργίας, αλλά και της δημιουργικής οικονομίας παίζει καθοριστικό ρόλο σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο» ανέφερε κατά τον χαιρετισμό της η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ Δρ. Ελένη Δουνδουλάκη, η οποία επεσήμανε ότι γνωρίζει το έργο που επιτελείται στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς η ίδια υπήρξε για ικανό διάστημα Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού. Η κυρία Δουνδουλάκη υπογράμμισε ότι η γαστρονομία, ιδίως όταν πληροί τις υψηλές προδιαγραφές που διέπουν τα αγριοδιατροφικά προϊόντα της Αττικής, δεν αποτελεί απλώς ένα θέμα γεύσεων, αλλά τεκμήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και εντάσσεται στην πολιτιστική ταυτότητα κάθε περιοχής. Επεσήμανε δε ότι τα προϊόντα της Αττικής αποτελούν στο σύνολό τους βασικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής που έχει εγγραφεί στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO και πρόσθεσε: «ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί πλέον μια διεθνώς κυρίαρχη τάση και σε αυτόν τον τομέα η Περιφέρεια Αττικής είναι πρωτοπόρος».

Η Περιφέρεια Αττικής και η Enterprise Greece επισφραγίζοντας την κοινή στρατηγική για την προώθηση επενδύσεων, επικύρωσαν και την παράταση του από 14.02.2019 μνημονίου συνεργασίας που είχαν υπογράψει. Πεποίθηση και των δυο μερών είναι ότι η συνεργασία τους θα έχει ως επακόλουθο την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των κοινών τους δράσεων προς όφελος των πολιτών, της ανάπτυξης και της οικονομικής ευημερίας της Περιφέρειας Αττικής.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Εύη Φραγκάκη, ενώ με την παρουσία της μας τίμησε η ελληνικής καταγωγής κόρη του Σεΐχη του Ντουμπάι Muhammed bin rashed AlMaktoum, πριγκίπισσα Alsheikha Mahra και η ΓΓ Πολιτισμού κα Ελένη Δουνδουλάκη / Eleni Doundoulaki, ενώ παρευρέθηκαν δεκάδες επιχειρηματίες από το Ντουμπάι και όλο τον κόσμο, διεθνούς φήμης food bloggers, συντάκτες γαστρονομίας, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στο Εμιράτο.

Δείτε εδώ την εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής στην Expo Dubai 2020

Δείτε το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής

 

 

Newsletter

Subscribe to get the latest news